تمام اخبار الکامپ ۲۰۲۳ را از اینجا دنبال کنید

کلیک کنید
اتـــاق خــبـر کـــسب‌وکارهای ایران
انتشار خبر
دوشنبه 24 اردیبهشت 1403

اتاق خبر اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان

اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان

اتاق بارزگانی و صنایع ایران و آلمان

تاثیر محدودیت‌های تجاری آلمان بر روابط دو جانبه

اتاق بارزگانی و صنایع ایران و آلمان

یکی از مسئولان اتاق مشترک ایران و آلمان می‌گوید: تصمیم دولت آلمان متوجه حذف مشوق‌های تجاری است که در عمل نقش چندانی در رونق مناسبات اقتصادی ایران و آلمان نداشته‌اند و تعلیق آن‌ها صدمه‌ای به روابط فعلی دو کشور نمی‌زند.

حدود 10 روز پیش دولت آلمان به طور رسمی برنامه‌های توسعه و تقویت تجاری با ایران را تعلیق کرد. اما یک مقام مطلع در اتاق مشترک ایران و آلمان می‌گوید این تصمیم تأثیر چندانی بر مراودات اقتصادی حال حاضر ایران و آلمان نخواهد داشت.

آن‌طور که خبرگزاری آسوشیتدپرس، هفته گذشته اعلام کرد دولت آلمان به بهانه اعتراضات در ایران، به طور رسمی ضمانت‌های اعتبار صادراتی و سرمایه‌گذاری برای تجارت در ایران را تعلیق کرده است. ضمانت‌های اعتبار صادراتی از شرکت‌های آلمانی در برابر ضرر و زیان زمانی که هزینه صادرات پرداخت نمی‌شود، محافظت می‌کند. ضمانت‌های سرمایه‌گذاری برای محافظت از سرمایه‌گذاری‌های مستقیم شرکت‌های آلمانی در برابر ریسک سیاسی در کشورهایی که در آنجا انجام می‌شوند، اعطا می‌شود.

وزارت اقتصاد این کشور اعلام کرد که با توجه به «وضعیت بسیار وخیم در ایران»، «فرمت‌های اقتصادی» دیگر از جمله گفت‌وگو درباره مسائل انرژی را نیز به حالت تعلیق درآورده است.

این ابزارهای تشویقی در تجارت ایران و آلمان چندین دهه به حالت تعلیق درآمده بود اما از سال 2016 و با به سرانجام رسیدن برجام برای مدتی دوباره برقرار شده و برای چند پروژه در آن دوره ضمانت‌هایی اعطا یا تمدید شد. با این حال به گفته وزارت اقتصاد آلمان از سال 2019 تاکنون هیچ مورد جدیدی از این ضمانت‌نامه‌ها وجود نداشته است. حالا اما دولت آلمان تصمیم گرفته است این ضمانت‌ها را به طور کامل به حالت تعلیق درآورد و معافیت‌ها تنها در صورت وجود دلایل محکم بشردوستانه امکان‌پذیر است.

بر همین اساس یکی از مسئولان اتاق مشترک ایران و آلمان در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین تأکید می‌کند: این تصمیم دولت آلمان شامل یک سری از مشوق‌های تجاری می‌شود که آن‌قدر پررنگ و بزرگ نبوده‌اند که تأثیر معناداری بر روابط تجاری ایران و آلمان داشته باشند. بنابراین تعلیق آن‌ها هم تاثیری بر این روابط نخواهد داشت.

او در عین حال می‌گوید: این تصمیم جنبه روانی دارد و از این بعد، تجار و بازرگانان را تحت تأثیر قرار داده است. آن‌ها مرتب تماس می‌گیرند و نگران ایجاد محدودیت و متضرر شدن تجارتشان با آلمان هستند. شاید به طور دقیق چهار ماه آینده تأثیر این تصمیم مشخص خواهد شد. اما در مجموع باید گفت که با وجود این تصمیم اتفاق تازه‌ای در روابط تجاری ایران و آلمان نیفتاده است.

بر اساس اعلام وزارت اقتصاد آلمان، تجارت آلمان و ایران در سال 2021 به 1.76 میلیارد یورو (نزدیک به 1.9 میلیارد دلار) و 1.49 میلیارد یورو در 9 ماه نخست سال جاری رسیده است.

منبع

اتاق خبر اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان

اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان

آخرین اخبار منتشر شده
تعامل بانک مرکزی و اتاق ایران برای ارائه خدمات جدید به فعالان اقتصادی چهارمین دوره مسابقه برنامه‌نویسی صبا برگزار شد صادرات فولاد با رویه جدید رفع تعهد ارزی متوقف می‌شود معاونت علمی برای توسعه نوآوری‌های فراگیر اجتماعی برنامه‌های حمایتی دارد دوره دوم «گفت‌و‌گوهای داورانه» با تمرکز بر تازه‌های حوزه داوری آغاز شد بررسی مشکلات تخصیص ارز، صدور مجوز و مسائل گمرکی واحدهای تولیدی تفکیک سیاست تجاری از سیاست ارزی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت درج نشانگر باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها و فرهنگ‌سازی مصرف پروبیوتیک‌ها ضروری است مسابقه «بُرد-بُرد» اسنپ برای کاربران راننده آغاز شد مسائل بخش خصوصی در حضور رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گزارش کمپین دیجی‌فای کلیک ۱۴۰۲ منتشر شد  استارتاپ داهیر از استان بوشهر برنده چهارمین دوره اینوتکس بتل شد مجمع عمومی اتاق مشترک ایران و فرانسه، هفته اول خرداد برگزار می‌شود حضور پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در نمایشگاه اینوتکس 2024 پنل کتاب‌های آینده چطور نوشته و منتشر خواهند شد؟
0 0 رای ها
امتیازدهی به خبر
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها