تمام اخبار الکامپ ۲۰۲۳ را از اینجا دنبال کنید

کلیک کنید
اتـــاق خــبـر کـــسب‌وکارهای ایران
انتشار خبر
یکشنبه 23 اردیبهشت 1403

اتاق خبر معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

آیین امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی برگزار شد؛
آیین امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی برگزار شد؛

آغاز همکاری‌های فعالان حوزه مس و فولاد با نهادهای دولتی

آیین امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی برگزار شد؛

امروز شنبه چهارم آذرماه، در دومین روز از نمایشگاه ایران متافو، آیین امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی با حضور وزیر صمت، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه، مدیرعامل صنایع ملی مس ایران و جمعی از مدیران دولتی و نمایندگان مجلس برگزار شد.

به گزارش تریبون‌نیوز،‌ محمدرضا حسینیان، مجری سابق سازمان صدا‌وسیما و مدیرمسئول تی‌وی‌پلاس، راهبری این رویداد را برعهده داشت. در ابتدای این رویداد، رضا سلطان علی‌زاده، سرپرست مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان درباره تلاش‌های معاونت علمی و فناوری در زمینه دانش‌بنیان‌ کردن فناوری و صنایع صحبت کرد. سلطان علی‌زاده گفت: «ما سعی کرده‌ایم که مجموعه‌های پیشرو در اقتصاد دانش‌بنیان را انتخاب کنیم. مجموعه‌هایی که می‌توانند دیگر شرکت‌ها را ارتقا دهند و به رشد اقتصادی کشور کمک کنند؛ برای همین در حوزه مس، شرکت ملی صنایع مس ایران و در حوزه فولاد هم مجتمع فولاد مبارکه اصفهان انتخاب شدند. امروز هم دو سند همکاری در حوزه تبدیل هماتیت به مگنتیت را داریم. فولاد مبارکه در این زمینه با دو شرکت دانش‌بنیان تفاهم‌نامه امضا می‌کند و امیدواریم رشد جهشی تولید در صنایع فلزی و معدنی را با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور شاهد باشیم.»

پس از نمایش تیزرهای تبلیغاتی شرکت ملی صنایع مس ایران، امیر خرمی‌شاد، مدیرعامل این شرکت از مسیر هوشمندسازی و مشکلات مربوط به نیروی انسانی در سال‌های اخیر اشاره کرد. خرمی‌‌شاد گفت: «مسیر هوشمندسازی پایانی ندارد و نمی‌توان حد و مرزی را برای هوشمندسازی قائل شد.» او همچنین افزود: «در حوزه اکتشاف باید قابلیت‌ها و نیازهایمان را شناسایی کنیم. البته یادآور می‌شوم که لزوماً نباید تمام بخش‌های معدن را هوشمندسازی کرد.» او سپس درباره دستاوردهای این سازمان و هوشمندسازی توضیح داد:‌ «ما بزرگترین ناوگان مس را در کشور داریم. باید بدانیم که هوشمندسازی وقتی اتفاق می‌افتد که ما مسئولیت نیروی انسانی را به ماشین‌ها می‌دهیم و برخی از مشاغل سنتی از بین می‌روند. در ازای آن، ما نیازمند نیروی کار متخصص در حوزه مس هستیم که بتواند از ابزارهای هوشمند استفاده کند. در تلاش هستیم تا از منظر انسانی و نیروی انسانی هوشمندسازی را در شرکت ملی صنایع مس ایرانی اجرایی کنیم.»

امیر خرمی‌شاد، شرکت ملی صنایع مس ایران

سپس با پخش تیزرهای تبلیغاتی فولاد مبارکه اصفهان، نوبت به سخنرانی مدیرعامل این مجتمع رسید. محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان در سخنان خود توضیحاتی درباره روند تحول این شرکت شناخته‌شده در صنعت فولاد کشور داد. طیب‌نیا از ابتدای راه فولاد مبارکه در سال‌های دهه ۶۰ و ورود به دوران بهره‌برداری در دهه ۷۰ گفت. او درباره سیر تحول این مجموعه صنعتی گفت: «دهه ۷۰، دهه بهره‌برداری و سپس توسعه فولاد مبارکه اصفهان بود. ما توانستیم کارشناسان داخلی را جایگزین کارشناسان خارجی کنیم و امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با ۱۰۰ درصد ظرفیت مشغول به کار و تولید در صنعت فولاد هستیم و در دانش بهره‌برداری به نخبگی رسیده‌ایم.» طیب‌نیا به تحریم‌های اقتصادی در دهه ۹۰ و مشکلاتی چون قطعی برق در تابستان اشاره کرد. او گفت: «سطح بهره‌برداری و دانش بهره‌برداری ما در دهه ۹۰ به سطحی نبود که بتوانیم ارزش‌افزوده پایدار را تجربه کنیم و در این دوران به دلیل تحریم‌ها دچار مشکل شدیم برای همین این دهه را دهه بومی‌سازی می‌نامیم چون توانستیم با توسعه دانش بهره‌برداری و بومی‌سازی، فعالیت‌هایمان را ارتقا دهیم.»

او سپس روی ظرفیت‌های فولاد مبارکه و ایجاد زیرساخت‌ها از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر روی پروژه‌ها و گروه‌های دانش‌بنیان تاکید کرد. به گفته مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، در حال حاضر بالای ۹۰ درصد از تجهیزاتی که در فولاد مبارکه استفاده می‌شود بومی است و این شرکت توانسته از دهه ۹۰ به بعد دانش بومی‌سازی را نهادینه کند.

محمدرضا موثقی‌نیا،‌ مدیرعامل ایمیدرو نیز در این رویداد خاطرنشان کرد:‌ «باید در حوزه‌های مختلف از اکتشاف تا سایر زمینه‌ها نوآوری و خلاقیت را در نظر بگیریم. برای رشد فزاینده نمی‌توانیم به ابزار و روش‌های سنتی متکی باشیم. امیدوارم اسناد همکاری‌ای که امروز امضا می‌شوند، مطلعی باشند برای ورود به نهضتی که می‌خواهیم برای صنایع معدنی داشته باشیم و پیشرفت بیشتری را در سال‌های آینده ببینیم.»

عباس علی‌آبادی،‌ وزیر صنعت، معدن و تجارت در این رویداد به سخنان مدیران عامل شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع فولاد مبارکه اصفهان واکنش نشان داد و گفت:‌ «هر کاری که کرده‌ایم، باید می‌کردیم. دنیا در حال تحول است و ما هنوز در گذشته هستیم. ما در‌آینده زندگی می‌کنیم و به‌ سمت آن سفر نمی‌کنیم. آینده آمد و ما هنوز در گذشته مانده‌ایم.» وزیر صمت افزود:‌ «هوشمندی به معنی نوآوری است و باید دنیا را با نوآوری بسازیم.» او بر رهبری هوشمندانه و پیشران بودن در نوآوری برای اشتغال‌زایی تاکید کرد.

عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت معدن و تجارت

پس از سخنرانی وزیر صمت، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور به عنوان آخرین سخنران این رویداد صحبت کرد. دهقانی ضمن خیرمقدم به نمایندگان مجلس، وزیر صمت و دیگر مهمانان این رویداد گفت:‌ «در دوره چهارم معاونت علمی، دو رویکرد کاملاً مستقل و جدی داریم. یکی از آن‌ها، توسعه فناوری با نگاه کاشتن به سمت آینده است که ستادهای توسعه فناوری را با رویکرد کاشتن به سمت آینده ایجاد کرده‌ایم. رویکرد دیگرمان ستادهای توسعه اقتصادی است و هدف آن نفوذ فناوری‌ها و دانشی که به دست آورده‌ایم در اقتصاد کشور است. نفت، ماشین‌سازی، کشاورزی و سلامت در زیرمجموعه‌های این رویکرد قرار می‌گیرند. این دو رویکرد را مانند دو بال در نظر می‌گیریم که امکان پرواز را فراهم می‌کنند.»‌ دهقانی در ادامه از نمایندگان مجلس بابت قانون جهش تولید دانش‌بنیان قدردانی کرد و آن را باقیات‌صالحات مجلس دانست‌. او به پروژه‌های مجتمع فولاد مبارکه و اجرایی شدن آن‌ها اشاره و نسبت به جریان‌سازی در حوزه فولاد و مس اظهار امیدواری کرد. دهقانی گفت: «جریان توسعه بازار به عنوان محکم‌ترین رکن نگهدارنده شرکت‌هاست و وظیفه دولت، تسهیل‌گری و بازارسازی است‌.»

دهقانی در نمایشگاه ایران متافو

در ادامه این رویداد، سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی امضا شدند که شامل یک سند همکاری، یک قرارداد چهارجانبه و یک قرارداد همکاری سه جانبه می‌شد. یک قرارداد همکاری چهارجانبه در حوزه هوشمندسازی معادن مس مابین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت صمت، ایمیدرو و شرکت ملی صنایع مس ایران امضا شد. سپس قرارداد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و بومی‌سازی اقلام گلوگاهی صنعت فولاد مابین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری،‌ ایمیدرو و مجتمع فولاد مبارکه اصفهان امضا شد. فولاد هرمزگان و شرکت پشتیبانی و فناوری فولاد مبارکه نیز در انتها همکاری خود را آغاز کردند.

اتاق خبر معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

آخرین اخبار اتاق خبر معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان
دو تجهیز راهبردی جدید استخراج نفت در کشور بومی‌سازی می‌شود رونمایی از نقشه راه توسعه صادرات و پلتفرم تخصصی صادرات ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی ایران یک میلیارد دلار قرارداد بین وزارت نفت و دانش‌بنیان‌ها منعقد شد دانش فنی تکنولوژی طرح تبدیل دی‌اکسید کربن به متانول با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری ثبت شد نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء آغاز به کار کرد اختتامیه «فن‌تز صنایع غذایی» همزمان با رویداد ملی فبین‌فود برگزار شد گردهمایی برترین فعالان رسانه و تبلیغات بین‌المللی در اینوتکس 2024 برگزار می‌شود اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر «ایران هلث» در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ 8 با محوریت ترویج برنامه‌نویسی در سطح کشور برگزار می‌شود هزینه‌های مالیاتی اپراتورها می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده به شرکت‌های دانش‌بنیان شود امیرحسین میرآبادی، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی شد پتروآفرین، پلتفرم توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود آی‌هیت، نماد افتخار و نشانگر پیشرفت همه‌جانبه علمی‌ و فناوری ایران است شناسنامه‌دار کردن نوآوری‌ها، رسالت مالکیت فکری است فرصت نمایشگاه ایران اکسپو برای تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان بخش کشاورزی
آخرین اخبار منتشر شده
سمپاشی یک هکتار زمین کشاورزی با کمک پهباد تنها در ۱۰ دقیقه تاکید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان بر تاسیس شهرک نخبگان تبدیل پارک فناوری پردیس به هاب همکاری‌های مشترک با کشورهای همسایه تغییر روند برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی بهره‌وری دو تجهیز راهبردی جدید استخراج نفت در کشور بومی‌سازی می‌شود برگزاری رویداد المپیک فناوری در پایان مهرماه ۱۴۰۳ بروشورهای راهنمای سرمایه‌­گذاری برای انگاره‌سازی منتشر می‌شوند برگزاری نوبت دوم مجامع عمومی اتاق مشترک ایران و کره جنوبی در هفته اول خرداد بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی از غرفه کارخانه نوآوری آمپر در اینوتکس ۲۰۲۴ فن‌بازار تخصصی معدن افتتاح شد ۴ رمزارز جدید به بیت‌پین اضافه شدند دستگاه زباله‌سوز گازی‌ساز به ناترازی انرژی کمک می‌کند بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت دهه کرامت معرفی شد همکاری همراه اول و شرکت انتقال گاز ایران در زمینه هوشمندسازی زنجیره ارزش رویداد جذب سرمایه تکنوست سلامت
0 0 رای ها
امتیازدهی به خبر
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها