تمام اخبار الکامپ ۲۰۲۳ را از اینجا دنبال کنید

کلیک کنید
اتـــاق خــبـر کـــسب‌وکارهای ایران
انتشار خبر
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403

اتاق خبر صندوق نوآوری و شکوفایی

صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری

بیش از 70 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق صندوق نوآوری تامین مالی می‌شوند
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد:

تامین مالی بیش از ۷۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق صندوق نوآوری

بیش از 70 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق صندوق نوآوری تامین مالی می‌شوند

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بیش از 70 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق این صندوق تامین مالی می‌شوند، گفت: «این رویکرد اصیل ماست که نیازهای زیست‌بوم دانش‌بنیان را احصاء کنیم و برطرف سازیم. در این راستا، رویکرد فعالانه را در حوزه تامین مالی فناوری انتخاب کردیم و صرفا موقعیت خود را چنین تعریف نکردیم که شرکت‌های دانش‌بنیان به صندوق مراجعه کنند و درخواست خدمات مالی داشته باشند.»

به گزارش تریبون‌نیوز، به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، سومین جلسه شورای ملی توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد؛ این برنامه با حضور مقامات کشوری از جمله وزیر کشور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رئیس سازمان شیلات ایران، عامل توسعه زنجیره ارزش آبزیان و دیگر مقامات برگزار شد.

در آغاز این جلسه، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن معرفی خدمات این صندوق به زیست‌بوم نوآوری کشور اظهار کرد: امروز اکوسیستم تامین مالی در دنیا یکی از مهمترین ابزارهای پیشرفت به‌شمار می‌آید. امروز در بسیاری از کشورها نظام بانکی پاسخگوی نیازهای جدید تامین مالی نوآوری نیست، از این‌رو در همه دنیا نهادهای تخصصی تامین مالی فناوری شکل گرفته است.

او افزود: «بنا بر این دغدغه، فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی از سال‌های آغازین دهه 90 در کشور آغاز شد و امروز در زیست‌بوم نوآوری به نقطه‌ای رسیده‌ایم که جمعیت شرکت‌های دانش‌بنیان به 9 هزار شرکت رسیده است.»

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه این صندوق 79 خدمت مالی را در چهار دسته تسهیلات، ضمانت‌نامه، توانمندسازی و سرمایه‌گذاری به شرکت‌های دانش بنیان و فناور ارائه می‌دهد، تصریح کرد: «آمارها می‌گویند تاکنون 70 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در سراسر کشور از خدمات صندوق نوآوری بهره‌مند شده‌اند. این رویکرد اصیل ماست که نیازهای زیست‌بوم دانش‌بنیان را احصاء کنیم و برطرف سازیم.»

دکتر خیاطیان تاکید کرد: «از سنوات گذشته در صندوق نوآوری سعی داشته‌ایم رویکرد فعالانه در حوزه تامین مالی فناوری داشته باشیم و صرفا موقعیت خود را چنین تعریف نکنیم که شرکت‌های دانش‌بنیان به صندوق مراجعه کنند و درخواست خدمات مالی داشته باشند.»

او اظهار کرد: «ما در این‌باره رویکردی عمودی را تعریف کردیم، یعنی برای جایی که نیاز به حل مسئله دارد یا مسئله‌ای که از نیازهای عمده کشور است، یا مسئله‌ای که به ارزبری بالا نیاز دارد، سازوکاری با رویکرد فعالانه در صندوق طراحی کردیم. یکی از مسائلی که با رویکرد فعالانه ما سازگار است موضوع «زنجیره ارزش» است.»
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در توضیح این موضوع، گفت: «در واقع در برخی از نیازهای کشور، ظرفیت‌های برطرف‌کننده آن نیاز در زیست‌بوم دانش‌بنیان به وضوح مشخص است. این نکته ما را واداشت که با نگاه به زنجیره ارزش صنایع مختلف، شرکت‌های دانش‌بنیان را جانمایی کرده تا در یک زنجیره و با هم‌افزایی، نیازهای خاص کشور را رفع کنند.»

خیاطیان افزود: «مطالعات بسیاری در این زمینه انجام شد و بهترین راه‌ حل آن بود که یک عامل توسعه دانش‌بنیان شود و حمایت‌های لازم از آن‌ به عمل آید و این عامل دیگر اجزای زنجیره را با هم متصل کند. در حوزه زنجیره ارزش مهمترین رکن ما همین عامل توسعه خواهد بود چرا که قادر است هم‌افزایی بین همه اجزا را ایجاد کند.»

صندوق نوآوری برای افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP کشور، شرایط ورود دانش‌بنیان‌ها به زنجیره ارزش صنایع را فراهم کرد
دکتر رضا قربانی، معاون نوآوری و توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز دیگر سخنران این برنامه بود که در سخنانی اظهار کرد: ما برای طراحی سازوکار زنجیره ارزش، ابتدا برخی از زنجیره‌ها را در کشور مطالعه کردیم. اولویت‌هایی که صندوق نوآوری به آن رسید در حوزه‌های آب و انرژی تعریف می‌شوند، لذا سعی کردیم روی هر کدام از این دو حوزه اصلی و دیگر حوزه‌هایی که اهمیت داشتند متمرکز شویم.

او افزود: «در هر یک از این حوزه‌ها مطالعات انجام شده است. پس از این، گام اول این بود که نقاط قابل اتکا به لحاظ فناورانه داشته باشیم و آن‌ها را از شرکت‌های دانش‌بنیان احصاء کنیم. در گام دوم تلاش ما این بود که زنجیره را تکمیل کنیم. اهداف کلی این زنجیره این خواهد بود که با اتکا به نقاط فناوری مزیت‌های اقتصادی را توسعه دهیم. برداشت ما این است که مردمی‌سازی اقتصاد با توسعه زنجیره‌های ارزش امکان‌پذیر است.»

معاون نوآوری و توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه این صندوق برای دستیابی اقتصاد دانش‌بنیان به سهم موثر از تولید ناخالص داخلی کشور و رسیدن به هفت درصد سهم تولیدات دانش‌بنیان که در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است، شرایط ورود شرکت‌های دانش‌بنیان را به زنجیره ارزش صنایع فراهم کرد، گفت: «با این کار، اقتصاد دانش‌بنیان هم دیگر فعالان یک صنعت را با خود درگیر خواهد کرد و هم می‌تواند سهم موثری از GDP کشور کسب کرده و فناوری را نیز به صنایع مختلف تزریق کند.»

قربانی تاکید کرد: «زیربنای این حرکت از نظر ما بخش خصوصی است که عاملی موثر در مردمی‌سازی اقتصاد به‌شمار می‌آید. صندوق نوآوری نیز به عنوان نهادی حاکمیتی صرفا نقش تسهیل‌گر را به عهده خواهد داشت.»

تکمیل زنجیره ارزش شیلات، عامل توسعه صادرات آبزیان خواهد شد

گفتنی است توسعه زنجیره ارزش شیلات یکی از بخش‌های برنامه کلی زنجیره ارزش است که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و همکاری سازمان شیلات ایران اجرایی شده است. در همین رابطه، سید حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران از دیگر سخنرانان این برنامه بود. او گفت: «در حوزه تولید مواد غذایی یکی از کم‌آب‌برترین بخش‌ها، حوزه تولید محصولات غذایی آبزیان است. این نکته با توجه به اقلیم کشور ما بسیار حائز اهمیت است.»

او افزود: «از سوی دیگر در حوزه ارزان‌سازی و سهم‌آوری بر سر سفره مردم، توسعه تولید آبزیان نقش جدی دارد. ما می‌توانیم تا 25 درصد از نیاز پروتئینی کشور را به وسیله تولید آبزیان تامین کنیم. از سوی دیگر سرانه گرم-پروتئین نیز با تکمیل زنجیره ارزش از 6.3 دهم گرم به بیش از 9 گرم خواهد رسید.»

حسینی همچنین بر این نکته تاکید کرد که تکمیل زنجیره ارزش شیلات می‌تواند نقش بسیار پررنگی در توسعه صادرات آبزیان و رشد جایگاه ایران در تولید این محصول ایفا کند.

ایران رتبه 17 تولید آبزیان در جهان را در اختیار دارد

عسگری، عامل توسعه زنجیره ارزش آبزیان نیز در این برنامه با اشاره به اینکه میزان آبزی‌پروری کشور در طول سالیان اخیر همواره روبه رشد بوده است، اعلام کرد: «اکنون ایران رتبه 17 تولید آبزیان در جهان را در اختیار دارد. همچنین ما در برخی گونه‌های شاخص آبزیان موقعیت ممتازی داریم.»

او همچنین با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش آبزیان می‌تواند نقش مهمی در بحث آبزی‌پروری ایفا کند، افزود: «این مسئله می‌تواند سرانه مصرف آبزیان در کشور را بالا ببرد. آخرین شاخص هم صادرات آبزیان است که می‌تواند بازارهای صادراتی ما را در حوزه شیلات بسیار گسترده کند. طی سالیان اخیر روسیه به بازار اصلی صنعت آبزی‌پروری ایران تبدیل شده است، لذا نیاز‌های بازار روسیه را باید به درستی احصاء کنیم.»

عامل توسعه زنجیره ارزش آبزیان تاکید کرد: تولید آبزیان به لحاظ تناژ یک درصد از کل تولیدات محصولات کشاورزی را تشکیل می‌دهد و این در حالی است که از نظر ارزش 10 درصد از میزان کل ارزش محصولات غذایی ما به آبزیان اختصاص دارد. تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه علاوه بر افزایش درآمد راه بسیار مهمی در تامین امنیت غذایی کشور نیز خواهد بود.

اتاق خبر صندوق نوآوری و شکوفایی

صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری

آخرین اخبار اتاق خبر صندوق نوآوری و شکوفایی
صندوق نوآوری و شکوفایی حامی شرکت‌های پیشگیری از سرطان شد پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه ساختمان کنیا برپا می‌شود شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه بین‌المللی سلامت کنیا آغاز سرمایه‌گذاری روی طرح «کتتر انتقال جنین»، برنده قسمت هجدهم مسابقه شکوفا پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه تخصصی صنعت برق مشهد برپا می‌شود آمادگی صندوق نوآوری برای ارائه طرح جامع «نظام تامین مالی نوآوری کشور» حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه تخصصی کشاورزی شیراز فراخوان پژوهشی با عنوان «تولید نمونه نیمه‌تجاری نیکوتین به عنوان ماده اولیه دارویی در ریشه‌های موئین تنباکو بر پایه فناوری کریسپر» انتشار فراخوان پژوهشی با عنوان «تولید روغن غنی از امگا 3 از سویه‌های جدید آئورانتیوکیتریوم با کمک فناوری‌‌های تکامل تطبیقی و مهندسی متابولیک» فراخوان پژوهشی با عنوان «سامانه هوشمند تشخیص بیماری‌های دندان مبتنی بر تصاویر پانورامیک (OPG)» منتشر شد فراخوان پژوهشی با عنوان «کیت تشخیص مبتنی بر نانوذرات نقره و کربن دات‌های سنتزشده با پروتئین‌های گیاهی برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی» شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی چین شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به نمایشگاه فناوری و تجهیزات نفت و پتروشیمی چین می‌روند شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به نمایشگاه نفت و گاز روسیه می‌روند صندوق نوآوری و بانک پاسارگاد دو تفاهم‌نامه همکاری مشترک امضا کردند
آخرین اخبار منتشر شده
محمدفواد رحمان‌سرشت، مدیر روابط‌عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران شد بیانیه اتاق ایران در پی شهادت سیدابراهیم رئیسی و هیئت همراهش پیام تسلیت معاون علمی رئیس‌جمهور در پی شهادت دکتر رئیسی و همراهان ایشان تا پایان امسال، مشعل آهن اسفنجی اردبیل روشن می‌شود پیام تسلیت رئیس اتاق اصناف ایران درپی شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شهادت در راه خدمت به وطن واحدهای فناور مستقر در شهرک‌های صنعتی نوسازی و بازسازی می‌شوند ۲۰ طرح قابل سرمایه‌گذاری در رویداد تبادل فناوری شناسایی شد طرح تعطیلات زمستانی مدارس و کاهش آلودگی هوا مطرح شد بدون مشارکت مردم، جهش تولید و رشد پایدار حاصل نمی‌شود برگزاری رویداد فناورانه «اقتصاد چرخشی و مدیریت پسماند در پالایشگاه آبادان» نشست هدایت شغلی مهندسی پزشکی برگزار شد اطلاعیه سازمان نصر درباره دریافت ثبت سفارش و اخذ کد تخصیص از بانک مرکزی در سال 1403 اعلام حمایت همه‌جانبه تشکل‌های بخش خصوصی از تصمیم مجلس در تعطیلی شنبه‌ها توانمندسازی شرکت‌های حوزه سلامت در اولویت قرار گیرد
0 0 رای ها
امتیازدهی به خبر
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها